Prosjektet vårt

Bildet mitt
Familie på fire med liten hytte som skal bygges på og få bad, kjøkken, oppstue etc! Dessverre var opprinnelig hytte i så dårlig forfatning da arbeidet startet så riving var nødvendig. Vi bygger etter samme tegning så det utvendige resultatet blir helt likt slik det ville blitt opprinnelig, bortsett fra at det nå er hel støpt plate under hele hytta og ny og bedre konstruksjon som tåler torvtak. Inndeling, vinduer,utvendig kledning etc. er som opprinnelig tegnet.

lørdag 22. mars 2014

Bad og toalett

Bad og toalett var ingen selvfølge å ha på hytta i gamle dager. I dag derimot er det vel nesten ikke en hytte som blir bygd uten bad og toalett. For oss var det i hvertfall ikke et alternative å bygge uten.
I over et år har vi hatt vann "inne" i form av et vannrør vi kan fylle bøtter og kar med. Men nå har vi kommet til den delen av prosjekt planen som dekker oppbygging og ferdigstillelse av bad og toalett.

Litexplater, tape, membran, 1,8 tonn med fliser/lim/fug, en dyktig flislegger, en hytteier og tålmodighet er ingrediensene til et ferdig bad.

Midlertidig toalett
 Veggen bak toalettet er mot "gjestetoalettet" og skjuler mye rør og kabler etter hvert.

Vannposten vår

 
Her har vi fått montert Litexplater og tapet disse. Neste skritt er membran på gulvet og slukmansjetter. Til dette og flisleggingen senere valgte vi å bruke fagmann for å få det skikkelig gjort. Det er mye spesial verktøy som gjør slike jobber lettere og ikke minst penere og bedre.

Sluk, mansjet, membran og jording
 Når flisene var lagt på gulvet kunne jobben med å bygge dusjevegg og innredning starte. Litex og Wedi plater er enkle materialer å arbeide med og sammen med TEC 7 blir det solide skjellet. Godt egnet for flislegging i etterkant.

Dusjveggen tar form

Det blir ikke vindu i dusjen, men en nisje for shampoflasker etc

 
I tillegg til dusjvegg ble benk for vask og vaskemaskin laget og skap for VV bereder og trykktank. Trykktank er nødvendig da vi har eget vannhull med pumpe i bunnen (76m ned i fjellet)

Rom for VV bereder til venstre. Vaskemaskin i midten og benk til vasken

 
Det tar form....Fremdeles mangler himling og panel på de veggene som ikke er dekket av flis, men i siste uke i mars kommer rørlegger og installerer VV bereder, armaturer, toalettet osv. Det viktigste da er at alt som må være ferdig er klart til da!

Dusj nisje


Dusj nisje er til venstre for benken

Alle fliser, kantlister, lim, fugemasse og silikon er levert av Flisekompaniet på Alnabru i Oslo. De har vært utrolig imøtekommende både når det gjelder service og pris. En stor takk til alle i butikken der.

Flisene som er brukt på bade gulv og vegger heter Provenza re-use concrete Malta grey og er i størrelse 30x60. Mønsteret i dusjen er same flis men i størrelse 15x15.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar