Prosjektet vårt

Bildet mitt
Familie på fire med liten hytte som skal bygges på og få bad, kjøkken, oppstue etc! Dessverre var opprinnelig hytte i så dårlig forfatning da arbeidet startet så riving var nødvendig. Vi bygger etter samme tegning så det utvendige resultatet blir helt likt slik det ville blitt opprinnelig, bortsett fra at det nå er hel støpt plate under hele hytta og ny og bedre konstruksjon som tåler torvtak. Inndeling, vinduer,utvendig kledning etc. er som opprinnelig tegnet.

lørdag 14. juli 2012

Sommerferien

Vi har drøyt to uker på oss til å få gjort unna en del.  Vi bestemte oss tidlig for at oppstua skulle gjøres ferdig først, slik at vi kan bo der.
Det første som det ble brukt tid på, var å lage oss en liten "hule" som vi kan sove og bo i. En presenning gjør nytte som vegger, og sengene ble båret ut fra containeren som lagrer alt innventaret. Sengetøy hadde vi med oss - utrolig godt å sove i skikkelige senger!  Et lite kjøleskap,  bord og 4 stoler, primus og stormkjøkken, et stearinlys, og vips så har vi en hytte som fungerer. Og det beste er jo at resten av hytta kan være byggeplass. En vifteovn sørger for at det er god varme når vi må være inne - og det viser seg at det blir mer av det enn vi regnet med. Det regner og regner.

Tidlig fredag morgen kom torv til taket. Godt at det er på plass, ferdig sådd og gjødslet.  Ute er hytta blitt ferdig grunnet, og på nordsiden (inngangssiden) er vi godt i gang med første strøk beis. Vi valgte Jotun trebit Stølsbrun etter lenge å ha stått på Seterbrun. Jeg beiser og mannen snekrer inne. Det ene soverommet har fått tømmerpanel på alle vegger, gulvplank  og ferdig malt takbord (mdf) er kjøpt inn.

Forrige dagen kom vår 9 år gml. jente løpende inn og ropte: Det er dyr her!  Ut løp vi og der var en stor flokk av Norefjells villreinstamme. Vi smøg oss rundt en hytte og bak en stor stein til vi kom ca 10 meter fra dem. ca 200 dyr ! For en naturopplevelse!Og akkurat nå er det opphold og litt sol!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar