Prosjektet vårt

Bildet mitt
Familie på fire med liten hytte som skal bygges på og få bad, kjøkken, oppstue etc! Dessverre var opprinnelig hytte i så dårlig forfatning da arbeidet startet så riving var nødvendig. Vi bygger etter samme tegning så det utvendige resultatet blir helt likt slik det ville blitt opprinnelig, bortsett fra at det nå er hel støpt plate under hele hytta og ny og bedre konstruksjon som tåler torvtak. Inndeling, vinduer,utvendig kledning etc. er som opprinnelig tegnet.

tirsdag 7. august 2012

Legging av innvendig tak

Deler av siste helg ble brukt til legging av innvendig tak. Begge soverommene i oppstua fikk tak. Isolering og plasting var gjort på forhånd. Lekter og nødvendige kabler var også lagt. Mellom lektene la vi 50mm Glava plater før takbordene ble lagt på. avstand mellom takbord og vegger er ca 10mm. Brukte noen tilkappede fliser for dette.Isolasjon, lekter og takbord.
 Gulvflaten i rommet er ca 10m2, men siden det er skråtak er takflaten rett i overkant av 11m2. Takbordene er 2,42m mens takbredden er 2,65m så det medførte kapping på alle lengder. Bordene leveres også i lengder på 3,02m men dette er bestillingsvare og pris ytnyttelses messig ble det gunstigere med standard lengder. Hele taket tok ca 4 timer å legge i hvert rom.
Ferdig tak i soverom med beiset vegg

Takbordene er Huntonit Focus MDF i dimmensjon 11x142x2420mm.
Produkt info: Focus MDF Takbord
Dette føres av flere byggevare kjeder blant annet XLbygg

6 kommentarer:

 1. Blir kjempe flott :)
  Likte godt fargen på vegg, vil du dele kva farge det er?

  SvarSlett
 2. Hei Igjen Karoline,

  Vi er helt enig med deg. Fargen er kjempefin og gjør seg veldig bra på rundtømmer panel. Det er Roger som fant fargen opprinnelig. Det er Jotun Interiørbeis som du må blande selv. Fargekoden en 2 deler drivved + 1 del valnøtt.

  Hilsen
  DagH

  SvarSlett
 3. Det var den ja, nydelig farge ;)
  Vi skal også ha rundtømmerpanel og denne fargen er absolutt oppe til vurdering!
  (forelsket meg i hytta til Roger ;) )

  SvarSlett
 4. Ser at du ikke har brukt dampsperre, sikkert fordi hytta ikke er oppvarmet hele tiden, men da burde det ha blitt brukt en spesial duk som er til slike hytter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Dampsperre er på plass men lekter ut 48mm for rør og kabler

   Slett
 5. Ser at du ikke har brukt dampsperre, sikkert fordi hytta ikke er oppvarmet hele tiden, men da burde det ha blitt brukt en spesial duk som er til slike hytter.

  SvarSlett