Prosjektet vårt

Bildet mitt
Familie på fire med liten hytte som skal bygges på og få bad, kjøkken, oppstue etc! Dessverre var opprinnelig hytte i så dårlig forfatning da arbeidet startet så riving var nødvendig. Vi bygger etter samme tegning så det utvendige resultatet blir helt likt slik det ville blitt opprinnelig, bortsett fra at det nå er hel støpt plate under hele hytta og ny og bedre konstruksjon som tåler torvtak. Inndeling, vinduer,utvendig kledning etc. er som opprinnelig tegnet.

søndag 27. januar 2013

Nytt år og nye arbeidsøkter

Det har gått en stund siden siste oppdatering nå, men noe arbeid har da blitt gjort selv om gradestokken har ligget godt under 0 grader og i lange tider rundt -10 og kaldere på fjellet.
Det største fremskrittet er nok svartovnen som er satt inn i kjøkkenkroken. Riktignok er den satt på noen steinfliser i påvente av støpt gulv under ovenen, men den er prøvefyrt en helg og varmet skikkelig bra. Det gjør at kulda kan herje så mye den vil fremover. Inne skal vi fint klare å holde arbeidstemperatur.Listing av vinduer krever tålmod og nøyaktighet. Har brukt litt tid på nyåret til slikt arbeide i oppstua. Etter mye irritasjon og ekstra arbeide måtte jeg til slutt innse at utrekksagen min ikke var god nok lenger. Den var rett og slett utslitt. Låsen for å holde sagen stødig ved de gradene du ønsker var slarkete. Det ga feil grader under kapping av lister som igjen ga ujevne vinkler og masse jobb. Da var det bare å sette seg i bilen og kjøre til XL bygg i bygda. Gleden var stor da det var tilbudsdager på Blå Bosch Produkter. Jeg endte opp med en ny sag, med lys og laser og gode spesifikasjoner på sagbredde og vinkler. Til og med nytt sagbord ble det. De neste vinklene som ble kappet var en ren glede! Riktig verktøy er halve jobben sies det og det er sant!

http://www.bosch-professional.com/no/no/ocs/verktøy/101303/24635/stasjonaere-maskiner/gcm-8-sj/


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar