Prosjektet vårt

Bildet mitt
Familie på fire med liten hytte som skal bygges på og få bad, kjøkken, oppstue etc! Dessverre var opprinnelig hytte i så dårlig forfatning da arbeidet startet så riving var nødvendig. Vi bygger etter samme tegning så det utvendige resultatet blir helt likt slik det ville blitt opprinnelig, bortsett fra at det nå er hel støpt plate under hele hytta og ny og bedre konstruksjon som tåler torvtak. Inndeling, vinduer,utvendig kledning etc. er som opprinnelig tegnet.

onsdag 26. september 2012

Legging av gulv

Et av soverommene oppe fikk også gulv sist helg. Vi har valgt standard furugulv, siden vi skal beise og lakke dette. Jeg trodde i utgangspunktet at dette skulle bli en enkel jobb men litt utfordringer ble det under veis. Startet med å legge ullpapp, selv om jeg skrudde gulvbordene. Tror vi er så godt sikret mot fremtidig knirking som det er mulig da. Litt av utfordringene som kom underveis, var de stedene jeg brukte hele bord lengder. Not og fjær er så perfekt fra fabrikk at det var til tider vanskelig å slå bordene sammen da de ble for lenge. Må være ganske forsiktig for ikke å ødelegge fjæra. Bordene er også endepløyd så utnyttelsen blir maksimal.

Ferdig gulv
Erfaring gjort underveis er:

1) Viktig at skruene er beregnet for gulvbord, og lange nok
2) Ikke skru for hardt, dette presser bordet ned i underlaget og det blir vanskelig å få lagt neste bord
3) Ta nøye mål ved kapping
4) Bruk en slagkloss, kappet av et gulvbord, for å slå bordene i hverandre

Vårt valg av gulvbord til soverommene og stue oppe kommer fra http://www.moelven.com/no/


Moelven Heltre Furu 20 x 142 mm Ubehandlet Natur2 kommentarer:

 1. Hos oss dreier alt seg om gulv for tiden :) Veldig fin og informativ blogg du har! Likte godt innlegget om lufteventiler :) Vil du besøke bloggen min? så er adressen http://www.byggehytte.com Lykke til videre!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,
   Takk for hyggelig tilbakemelding. Bloggen din er besøkt og lagt til i listen. Fant mange gode ideer og tips der!

   \Dag Harald

   Slett