Prosjektet vårt

Bildet mitt
Familie på fire med liten hytte som skal bygges på og få bad, kjøkken, oppstue etc! Dessverre var opprinnelig hytte i så dårlig forfatning da arbeidet startet så riving var nødvendig. Vi bygger etter samme tegning så det utvendige resultatet blir helt likt slik det ville blitt opprinnelig, bortsett fra at det nå er hel støpt plate under hele hytta og ny og bedre konstruksjon som tåler torvtak. Inndeling, vinduer,utvendig kledning etc. er som opprinnelig tegnet.

onsdag 24. oktober 2012

Ovn til kjøkkenet

Vi har vært så heldige å fått tak i en god gammeldags oven i støpejern som vi planlegger å sette inn i hjørnet på kjøkkenet. Denne ovnen er drøyt 1,5 meter høy og laget i Danmark i 1920-30 årene, uten at vi kan si helt eksakt. Produsent var Lange Svendborg Jernstøberi ( http://www.historie.syd-fyn.dk/steder/llange.htm). Ovnen var rusten og trengte sårt en oppussing og etter grundig leting på nett endte vi opp hos Gamleovner på Leira (http://www.gamleovner.no/). Der ble det gjort en god jobb med restaurering. Det er støpt nytt brennkammer da ildfast sten til denne ikke var å få tak i lenger og den er pusset og tettet og svertet på nytt. Vi har prøvefyrt herligheten ute, for å brenne av overflødig sverte etc. og skal si den ble varm og god. Allerede nå gleder vi oss til å fyre i den og kjenne den lune gode varmen av vedfyring og "svartovn".

3 kommentarer:

  1. Takk, Takk. Tror den skal gjøre seg godt i hjørne i kjøkkenet.

    SvarSlett
  2. Bare ett tips, hvis du ikke vet det: vi har en identisk ovn på hytta. Oppdaget for noen år siden at døra lengst opp, der man kan sette kaffekjelen, er av messing. Fikk pussa av gammel ovnssverte og døra er nå skinnende blank. Ble veldig stilig.

    SvarSlett